Előadók

 

Barticel-Kiss Krisztián és Emese (Lelkipásztorok, Melegföldvár)

 

 

 

 

Bemutatkozás

4 év együttjárás után 2x4 éve vagyunk házasok.

4 gyerekünk van, de van még hely 4 számára.

Naponta 4x vagy 40x bántjuk meg egymást, s ugyanennyiszer próbálunk megbocsátani.

Legalább 4 pontban tudnánk megfogalmazni a férfi és nő közötti különbözőséget, de 40 percnyi gondolkodás után 400-at is találnánk.

4 okot tudunk felsorolni arra hogy miért vagyunk annyira másak, férfiként és nőként:

- más a biológiánk

- más a lelki struktúránk

- más a társadalmi szerepünk, s ami a legfontosabb:

- más rendeltetést kaptunk a Főprogramozótól.

Erről fogunk Tordán 4x10 percet beszélni 40, 400 vagy 4000 fiatal előtt. Légy te is ott, hogy kijöjjön a bűvös létszám...

De bármennyire is ragaszkodunk a bűvös 4-hez, tudjuk, hogy a férfi és nő kapcsolatában csak 3 személy számára van hely! Ezt sokszor nehéz megélni, de ha legalább 4-szeres erőfeszítéssel akarjuk: SIKERÜL!

 

Bántó-Tamás Csilla-Andrea (Lelkipásztor, Kispetri)

 

 

 

Bemutatkozás

Bántó-Tamás Csilla-Andrea vagyok. Hosszú ideig kínlódtam magammal, azzal, hogy miért ilyen vagyok belül és kívül. Sok minden zavart, de hát nem minden királykisasszony elégedett. Hát én is elégedetlenkedtem. Aztán felszabadító élmény volt számomra, hogy Istennek tetszem, kellek neki, nem akar elveszíteni. Vár rám. Olyasmit is szépnek lát bennem, amit én állandóan kritizáltam magamban. 2000-ben elém állított egy férfit, aki ugyancsak azt erősítette meg bennem, hogy jó érzés nőnek lenni, sőt, Szilveszterrel együtt azt is tapasztalom, milyen jó szülőnek lenni. Most 36 éves vagyok, egyedüli nő a családunkban. Sok bátorítást, ölelést és dicséretet kapok a férjemtől és három fiamtól.

A Függőleges Konferencia szombat délutánján egy találkozót szervezünk férfiak és nők, királyfik és királykisasszonyok számára. Vendégfogadónk az lesz, aki a legjobban ismer, a Király.

 

Szanyi György (Lelkipásztor, Borzsova, Kárpátalja)

 

 

Bemutatkozás

Szanyi György vagyok, lelkész. Nős, három leánygyerek apja. Kárpátalján szolgálok a borzsovai gyülekezetben, s kb. 10 éve vagyok a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet munkatársa, 5 éve elnöke. Megtérésem óta foglalkozom fiatalokkal, s megmondom őszintén nagyon szeretem ezt a "munkát", mert én is megfiatalodom általa. 


Nagyon megörültem a felkérésnek, s alig várom, hogy beszéljek arról, amit férfiként megtapasztaltam. Rengeteget beszéltem már erről fiúknak azért, mert meggyőződésem, hogy Isten azzal, hogy bennünket férfinak teremtett, hatalmas feladatot, felelősséget bízott ránk. Manapság nagyon nehéz behatárolni, hogy mit jelent férfinak lenni. Az Ige tanított meg rá, hogy a férfi az nem egy kész állapot, hanem egy megvalósítandó feladat. Hogy a férfi megvalósuljon, ahhoz elsősorban Istenre van szüksége. Másodsorban nőre. Ma, azt is meg kell harcoljuk, mi fiúk, hogy férfiakká legyünk. Rettenetes nagy és veszélyes harc, mert rengeteg lehetősége van az embernek a hamis minták követésére. S ezt tetőzi a feladat, hogy a férfiak harcait is harcolnunk kell. Harcoljak azért, hogy férfivá legyek, s harcoljam azt, amit férfiként tegyek. Nehéz út, de ezen az úton van ki, vezessen és bátorítson, míg végül kiformálódik bennünk a Férfi, a Krisztus.

 

Dávid István (Egyetemi lelkipásztor, kolozsvári FIKE)

 

 

Bemutatkozás

A szervezők kértek egy fényképet tőlem. Valami olyasmit, gondolom, ami engem ábrázol, ami rólam készült. Valami kifejezőt. Nos, keresgéltem az előnyös képek között, hadd mutassam én is a szebbik arcomat. Aztán rájöttem, nehezen tudom elképzelni magam azok nélkül, akik között mindennapjaimat élem. El tudom, de valahogy mégis az vagyok, akivé a társam, a gyermekeim tesznek. Közöttük találom meg a szebbik, de legalábbis a hiteles arcomat. Dolgoznak rajtam. Kegyetlenül. Kész családterápia. Velük sokrétű vagyok, mint a hagyma. Apa, férj, barát, szerető, társ, férfi, gyermek, tanító. Női ügyességgel copfot varázsoló, vidám bohóc és morcos felnőtt. Valaki, aki Isten szolgálatába állva kegynek és örömnek érzi, hogy sután ugyan, de dolgozhat önmagán.