Műhelyek

 

HA BETÖLTÖTTED A 17 ÉVET, SEMMIKÉPP NE HAGYD KI A SPIELHÓZNI MŰHELYT! Lehet, hogy soknak tűnik az öt óra, de aki már végigcsinálta, azt állítja, az idő elrepült, még szünetre is alig akart volna menni...:)!

 

 

 

 

X

 Spielhózni

Varga Péter, mérnök, könyvtáros, teológus, Magyarország

 

Ha olvastad a nagysikerű könyvet, vagy csak hallottál róla és végre meg szeretnéd tapasztalni, hogy mi a Spielhózni, akkor itt a lehetőség! Öt órás intenzív műhely férfi-nő kapcsolatról, szerelemről, szexualitásról, mellébeszélés nélkül! http://www.spielhozni.hu/

(Ha ezt a műhelyt választod, ne felejtsd a regisztrációnál mind a műhelyeknél, mind a szabadidős programoknál megjelölni!)

 Célcsoport: FIÚK-LÁNYOK, 17 évtől

A műhelyvezetőről: Több

1

A HELYEK BETELTEK! (KÉRÜNK VÁLASSZ MÁS MŰHELYT EHELYETT!)

Ágyban vagy vágyban?

Simon János, lelkipásztor, Kolozsvár

Szakács Előd, lelkipásztor, Kolozsvár

 Gyakorlati beszélgetés vágyaim kezeléséről fiúknak. Ha nem rossz, hogy vannak vágyaim, mit kezdjek velük? Képtelen vagyok megszerezni magamnak a kiszemelt csajt, vagy minden lányt megszerzek, akit szeretnék…

Célcsoport: FIÚK, 14 évtől

A műhelyvezetőről: Több

2

A HELYEK BETELTEK! (KÉRÜNK VÁLASSZ MÁS MŰHELYT EHELYETT!)

Mi az igazság a hercegről és a fehér lóról?

Lőrincz Csilla, lelkipásztor, Parajd

 

Beszélgetés lányoknak az ideálokról, vágyakról. Mit keresünk a fiúban és mennyire reálisak elvárásaink? Mire való egy kapcsolat és mit oldhat meg az életünkben egy fiú? Létezik Mr. Darcy számomra is?

Célcsoport: LÁNYOK, 14 évtől

A műhelyvezetőről: Több

3

Csak Csók?

Bántó-Tamás Szilveszter, lelkipásztor, Kispetri

Bántó-Tamás Csilla, lelkipásztor, Kispetri

 

Jegyeseknek szexről és mi másról? Azaz hogyan készüljünk a házasságra a szexualitás terén? Milyen kérdésekkel, nehézségekkel kell megküzdeni ezen a területen?

Célcsoport: Párok jegygyűrűvel, vagy lánykéréssel:)

A műhelyvezetőről: Több

4

Az öt-dimenzionális szex

Mádly Andrei, vállalkozó, az Agnus Rádió munkatársa, Kolozsvár

 

A szexualitás nem egyszerűsíthető a test és lélek kérdésére! Sokkal összetettebb, izgalmasabb és nehezebb: figyelembe kell vennünk a testi-érzelmi-lelki-szociális-megismerés dimenzióit is…

Célcsoport: FIÚK-LÁNYOK, ifjúsági munkások

A műhelyvezetőről: Több

5

A HELYEK BETELTEK! (KÉRÜNK VÁLASSZ MÁS MŰHELYT EHELYETT!)

Csábítás mesterfokon: avagy mi teszi a nőt?

Berke Márta, restaurátor, Budapest

 

… A ruha vagy  a ruha hiánya teszi a nőt? Csak lányoknak az öltözködés fortélyairól századokon keresztül. Mi az ami vonzó és előnyős? Mi az, ami túl szerény és mi az, ami hivalkodó? Azaz mi áll jól nekem? Öltözködési tanácsadás…

Célcsoport: LÁNYOK, 14 évtől

A műhelyvezetőről: Több

6

A HELYEK BETELTEK! (KÉRÜNK VÁLASSZ MÁS MŰHELYT EHELYETT!)

Párra várva

Komlósi Szilvia, teológus, Feketegyarmat

Berke Eszter, lelkipásztor, Zilah

 

Beszélgetés lányoknak arról, hogy milyen nehéz a várakozás. Érdemes-e szerelmes lenni, ha úgysem te lépsz elsőnek… Hogyan lehet kicsalni a félénk vagy rámenős fiúkból az igazi férfit? Érdemes-e várni? És mire érdemes várni???

Célcsoport: LÁNYOK, 17 évtől

A műhelyvezetőről: Több

7

A HELYEK BETELTEK! (KÉRÜNK VÁLASSZ MÁS MŰHELYT EHELYETT!)

Ostromra készülve

Visky Péter, lelkipásztor, Kolozsvár

Ferkő Andor, teológus, Kolozsvár

 

Beszélgetés fiúknak arról, hogyan hódítsuk meg szívünk hölgyét. Ha félsz az udvarlástól, vagy örök és tuti jó tippeket szeretnél hallani és egy használható bátorítást, ami után biztos a siker, ne mulaszd el ezt a műhelyt!

Célcsoport: FIÚK, 19 évtől

A műhelyvezetőről: Több

8

Ex-lex-szex

Olyan női műhelyvezető, aki felvállalja házasság előtti szexuális életét, félrelépéseit és őszinte beszélgetést ajánl! (Nevét szándékosan nem írtuk ki, mert nem az a lényeg ki ő, hanem hogy felajánlja a vele való beszélgetést!)

 

 

Házasság előtt éltél és élsz szexuális életet, és szeretnél új lehetőséggel indulni, újat kezdeni? – beszélgetés lányoknak.

Célcsoport: LÁNYOK

9

Ex-lex-szex

Olyan férfi műhelyvezető, aki felvállalja házasság előtti szexuális életét, félrelépéseit és őszinte beszélgetést ajánl! (Nevét szándékosan nem írtuk ki, mert nem az a lényeg ki ő, hanem hogy felajánlja a vele való beszélgetést!)

 

 

Házasság előtt éltél és élsz szexuális életet, és szeretnél új lehetőséggel indulni, újat kezdeni? – beszélgetés fiúknak.

Célcsoport: FIÚK

10

Házas műhely: Intim kérdések


Berei Csongor, intézményvezető, Nagyvárad

 

Berei Emese, szociális munkás, Nagyvárad

 

Beszélgetés csak házaspároknak! Ajánlott együtt jönni és gyermekek nélkül! Hogyan ismerhetjük meg egymást egyre jobban az ágyban is? Mire vágyik a férfi és mire a nő? Hogyan nem lehet megunni a szexet ugyanazzal a partnerrel az évek múlásával? Mi köze a szexnek és kommunikációnak?

Célcsoport: HÁZASPÁROK

A műhelyvezetőről: Több

11

 

Homoszexualitás: adott vagy „kapott”?

 

dr. Puskás Csaba, orvos, Szatmár

 

 

Feszegetjük az örökös kérdést: a homoszexualitás genetikai adottság vagy divat? Miért olyan nagy kérdés ez korunkban? A sok csalódás után miért ne próbálkozzak a saját nememnél is? Milyen következményekkel kell számolnunk?

Célcsoport: FIÚK-LÁNYOK

A műhelyvezetőről: Több

 

12

Érez-e, szenved-e, emlékeket gyűjt-e a magzat?

dr. Szabó Móni, orvos, Marosvásárhely

 

Gyakran hallunk az abortuszról, talán még a következményeiről is. De annál kevesebbet a túlélőkről. Pedig körbe vagyunk véve abortusztúlélőkkel. Mert az is annak számít, aki egy abortuszon átesett anya második, vagy harmadik gyermekeként lát napvilágot. Szorongások, kérdések tömkelege…

Célcsoport: FIÚK-LÁNYOK

A műhelyvezetőről: Több

13

Pornó és függőség

Veres Csaba, IKE titkár, Kolozsvár

 

Korunk legelterjedtebb betegségei közé tartozik és a legnehezebb szabadulni tőle. Valóban betegség? Ha igen, mik a tünetek és van-e orvosság? Amerikában a 18-24 év közötti férfiak 70 százaléka rendszeres pornóoldal-látogató. Érdemes beszélni róla!

 Célcsoport: FIÚK

A műhelyvezetőről: Több

14

BETEGSÉG MIATT EZ A MŰHELY SAJNOS ELMARAD!

Tudtad??? Tévhitek és valóság nemi betegségekről és egyéb fontos kérdések

dr. Bodoki-Halmen Márta, orvos, Zilah

 

Nem is gondoljuk mennyi mindent másképp tudunk, mint ahogy az valójában van. De nem csak a betegségek kapcsán… Ebben a csoportban lehetőséged nyílik minden komoly kérdést feltenni, amit egy orvossal beszélnél meg!

15

Segíts, mert nem bírom elmondani!!!

Ferenczi Zoltán, lelkipásztor, Magyarország

 

Hogyan ismerhetjük fel, érthetjük meg és segíthetjük szextraumán átesett ismerőseinket? A nemi erőszak bármilyen fajtája ugyanúgy, mint egy kapcsolatban átélt rossz szexuális élmény (stb.) tabu téma. Pedig sok barátunknak segíthetnénk, ha tudnánk, min megy keresztül…

Célcsoport: FIÚK-LÁNYOK

Célcsoport: LÁNYOK

A műhelyvezetőről: Több

16

Szakítások és egyéb kapcsolati traumák feldolgozása

Csomós-Kovács Ágnes, pszichológus, Magyarország

 

Tizenévesen gyakran már több kapcsolaton is túl vagy és a csalódások tengerében fulladozol. De az is lehet, hogy a nagy „Ő” elvesztése okoz hónapokig-évekig fájó sebeket… Mit kezdjünk ezekkel az érzéseinkkel, gyötrelmeinkkel, fájdalmainkkal?

Célcsoport: FIÚK-LÁNYOK

A műhelyvezetőről: Több

17

Jézus menyasszonya?! – beszélgetés egy apácával

Pigler Mónika Míra, nővér, Kárpátalja

 

Egyedül és mégis kapcsolatban? Ragyogva teljes életet élni Jézus oldalán? Hogyan jut ide az ember? És hogyan tart ki döntése mellett?

Célcsoport: főleg LÁNYOK

A műhelyvezetőről: Több

18

Egyedül és nem magányosan?! – beszélgetés egy katolikus pappal

Takó István, katolikus egyetemi lelkész, KEL, Kolozsvár

 

Férfiként tisztán, egyedül? Milyen kihívásokkal és nehézségekkel, kísértésekkel küzd egy katolikus lelkipásztor? Hogyan élhet egyedül és mégsem magányosan?

Célcsoport: főleg FIÚK

A műhelyvezetőről: Több