Előadások

PÉNTEK

ifj. Csomós József (a Tiszáninneni Református Egyházkerület ifjúsági referense)
Márpedig a szex JÓdolog!
Bemutatkozás

Sziasztok!Tavalyhoz képest szinte alig változott valami: még mindig két gyerekem van, még mindig egy feleségem, és ez utóbbin nem is áll szándékomban változtatni. Sajnos az előző Függőleges óta feljött + 3 kg, okosabb sem lettem, de ugyanaz a lelkesedés hajt és visz előre: Fiatalokat elvezetni Krisztushoz. Ebben továbbra is a legfontosabb eszköz a humor, az őszinteség, és az a tudat, hogy a lehető legnagyobb megtiszteltetés ezen a világon fiatalokkal foglalkozni. Továbbra is főzök, eszek, olvasok és ezeknek a legbetegebb variációi…

 

 
 
  
 
 

SZOMBAT

Fazakas Ferenc Sándor (a Bihari Református Egyházmegye Ifjúsági előadója)
Mi van a mélyben: Ismered az igazi motivációidat?

Bemutatkozás


Fazakas Ferenc Sándor vagyok, a hepehupás Szilágyságban, Zilahon születtem 33 évvel ezelőtt. A teológia elvégzése után a Bihar megyei Mezőtelkibe kerültem, ahol mindmáig élek és szolgáljuk az Urat feleségemmel együtt. Van egy másfél éves kisfiúnk.
Már ifjúkoromtól fogva érdekeltek a lélek titkai. Főleg Gyökössy Endre könyveinek hatására kezdtem el (pasztorál)pszichológiát, mentálhigiénét és egyéb ezekhez kapcsolódó dolgot tanulni, melyeknek nagy hasznát veszem a gyülekezeti, ifjúsági munkában.
Hálás vagyok Istennek családomért, gyülekezetemért és minden kegyelmi ajándékáért melyet érdemem fölött naponta bőséggel ad nekem/nekünk!
 
 
 
 
Berke Eszter (lelkipásztor, Zilah)
Önismereti kalauz1: Teljesítmények és elvárások hálójában

Bemutatkozás

 
Berke Eszter
"Kredit pontokat az egyetemen kapunk.
 A "Mi hiányzik még?" listákat bevásárláskor használjuk."
 A kapcsolatok azonban másként működnek:
 ott "a listák megkötnek, s ha meg vagy kötve nem tudsz szeretni..."

Élő interjú egy fiatal nővel a férfiak és a nők egymás iránt támasztott elvárásairól, a teljesítményekről és ezeknek a kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
 
ifj. Berke Sándor (lelkipásztor, Nagyszalonta)
Önismereti kalauz2: Önkielégítés vagy megtartóztatás?

  Bemutatkozás

Egy Berke Sándor vagyok, nemsokára négy éve ház nélküli házas. Még Nagyszalontán segédlelkészkedem, feleségem egyre jobban szeretem, és ő is engem... ez meglepő számomra is!
    Ilyen vagyok: van néhány dolog, elképzelés, utazás, munkalehetőség vagy egyéb gondolat, ami évről-évre elérhetetlennek tűnő álomként leköt és foglalkoztat. Először megpróbálom a megvalósítás lehetőségeit feltérképezni, lelkesedéssel elmagyarázom barátaimnak, hogy álmom hogyan szolgálja az emberiséget, azután rájövök, hogy minden a terveim ellen szól, így megpróbálom elfelejteni. Mégis előfordul, hogy újra feltámad ezek közül néhány. Ezeket nevezem megkergült álmoknak, és az a gyanúm, megvalósulásra ítélték őket.
 
 
 
Imre István (az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági előadója)
KÖRÜLÖTTED egyik véglet: Mi szem-szájnak ingere: Milyen hatások formálnak téged és az értékrended?
Bemutatkozás
 
 
Teljes nevem: Imre István Zoltán
Kolozsvári születésű. 37 éves.
Egy feleségű. Gyermekeink: két fiú, egy lány.
Gyakorló gyülekezeti lelkész a Mákófalvi Református Egyházközségben, és tanár a Kolozsvári Református Kollégiumban.
Fiatalok között érzem jól magam – pláné, ha szexről van szó!
 
 
 
 
Mike Pál (lelkipásztor, Magyarkéc)
ELŐTTED: Fogalomszótár: Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Bemutatkozás

 
Mike Pál vagyok, a legutóbbi Függőlegesen való előadásom óta lényegében ugyanaz vagyok: továbbra is férfi, férj, családapa, lelkész, kántor, ifjúsági melós, icipicit politikus, tűzoltó s katona, de főként "vadakat terelő juhász". Csetlek-botlok, időnként nagyon elfáradok, de alapvetően élvezem, nagyon élvezem az életet, s bevallom, nemcsak spirituális oldalát, de bizony a testi meghatározóit is. Mindezt egy ideális, csodás Nő, a feleségem oldalán. Lányom, Nóra, 6 éves, kicsi, cserfes-édes, tünemény gyermek, igazi ajándék. De van nagyobb családom is, ide tartoznak a vérségi kapcsolatokon túl a szintén Vér által hozzám kötött „gyermekeim”, gyülekezetünk ifjai, akik az én „örömöm és koronám”.
 
 
 
 
 
 

 

VASÁRNAP

Visky Péter (lelkipásztor, Kolozsvár)
Mégis! Kegyelem. Feketén-Fehéren
Bemutatkozás
 
  Visky Péter vagyok, fedőnevem "Victor".
Krisztinával kötött házasságom és lelkipásztori szolgálatom 27. évét élem, Kolozsváron.
Négy fiúgyermekkel áldott meg teremtő Istenünk – neve legyen áldott! A családom gyarapodása rendjén, a két kicsi falú kedves lakói, ahol korábban lelkipásztor voltam – magyarok és románok – szaporán vígasztaltak: ne szomorkodjunk, mert a fiúk majd lányokat hoznak a házhoz!
Családi életünk egy új és izgalmas fejezetét éljük. Az első menyünk megjelenésével az erőviszonyok kezdenek kiegyenlítődni. S a folyamat úgy néz ki, hogy erőst ízzik.
Könyveket olvasok, rendszeres színház-látogató vagyok, zenét hallgatok élőbe, és nem csak, sportolok: heti rendszerességgel úszok és érdeklődéssel követem a művészi színten játszott focit – a Champions leauget, EU-bajnokságot, ill. Világbajnokságot :)
Nagy erőt jelent számomra az ifjak között való forgolódásom is. Különböző szolgálataimban, úgy igazán ők töltik be a lakmuszpapír szerepét.