Szabadidős programok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slam Poetry
A slam poetry egy viszonylag új módja a verselésnek. A műhely során más szemmel láthatod az irodalmat és betekintést nyerhetsz egy új műfaj világába.
Láthatatlan színház
Különleges lelki élmény bekötött szemekkel. Csend. Hangok. Érintések. Nem mindennapi élményben lehet része annak, aki belép egy ilyen előadásba. A lényege, hogy a „néző” bekötött szemmel élhet át olyan hétköznapi vagy nem hétköznapi élményeket, melyek látás nélkül egészen más tapasztalatokká válnak. Az életed részévé válik a színjáték - a színjáték részévé válik az életed.
Visky András: Júlia
A "Júlia - Párbeszéd a szerelemről" című monodráma a szerző családjának tragikus sorsát mutatja be. Édesapja Magyarországon képzett református lelkész, aki fiatal feleségével a második világháború után Magyarországról "átszökik" Erdélybe, hogy a nyáját szolgálja. Az 1956-os ideológiai tisztogatás következményeként 22 év börtönre ítélte őt a román kommunista diktatúra. Nem sokkal később feleségét, Júliát hét gyermekével kitelepítik a Duna-delta Gulágjába. Azt sem tudja, hogy férje él-e még. Júlia az emberpróbáló helyzetben is a szerelemről és a hűségről ad tanúbizonyságot. Hűséges marad Istenhez, férjéhez és a magyarsághoz.
Hosszabbítás - Foci a Függőlegesen
Megvan az ideje a szabadidős programoknak is, így sort kerítünk a Függőleges Ifjúsági Konferencián a test megmozgatására. Ha ép a lélek, ép a test is! A sportok királya a futball, éppen ezért a legnépszerűbb sportág lévén biztosan csak focibajnokságot tudunk szervezni. Csapatok jelentkezését várjuk, hogy szombat délután megszervezhessük a labdarúgó mini-bajnokságot. Amennyiben nem sikerül egy gyülekezet, vagy más csoportosulás kialakítson magának egy csapatot, a helyszínen társulhatnak személyek. A lebonyolítás módja a helyszínen dől el. Két szabály van: 1. a bírónak mindig igaza van 2. amennyiben nem, életbe lép az első szabály.
Helyszín: a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvara
Bíró és szervező: Rácz Ervin
Kosárlabda
Szeretsz kosarazni? Szívesen mozognál egy kicsit a két előadás után? Akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget! (Hozz magaddal tornacuccot!)
Ládamászás
Idén sem maradhat el a klasszikusnak számító ládamászás. Ne hagyd ki, ha szereted a kihívásokat, és a magasságtól sem riadsz vissza.
Kontraszt kiállítás
A Kontrasztkiállítás egy család- és ifjúságmentő projekt. Egy olyan multimédiás kiállítás, amely a látogató minden érzékszervét megdolgoztatja, de elsősorban elgondolkodtat, és igyekszik pozitív döntésre segíteni. A fiatalok és a családok életét érintő legfontosabb kérdéseket hozza felszínre, méghozzá kíméletlenül őszintén. Ez a kiállítás egy hatalmas sikoly, nem simogat, hanem felráz, nem udvarias, hanem kiált ott, ahol a legtöbben némák, építeni akar azokon a pontokon, ahol a fiatalok életében legnagyobb a rombolás. A Kontrasztkiállítás egy labirintusban vezeti végig a látogatót, amelyet végigjárva 8 szobába juthatunk el. A szobák közötti úton a következő témakört előkészítő fotókkal, fény és hanghatásokkal (feelingekkel) találkozik a látogató, valamint néhány útvonalon feladatot is kap. Minden szoba egy-egy témakört dolgoz fel. A legutolsó, a nyolcadik pedig egy úgynevezett „csend szoba”, ahol lehetőség van az elcsendesedésre, a látottak Isten előtti feldolgozására imádságban.
Chill Zone
Ha nem vonz egyik sporttevékenység sem, s nincs kedved egyéb programhoz sem, csatlakozz a chill zone sátorhoz. Itt végigpihenheted a szabadidőt, beszélgethetsz, üldögélhetsz halk zene mellett. Itt a helyed, ha csak ki szeretnél kapcsolódni egy kicsit. :)
Photohunt
Szeretsz fényképezni? S szereted a kihívásokat is? Most ezt a kettőt összegyúrtuk neked. Hozzávalók: egy fényképezőgép (vagy a telefonod), egy adag kreativitás, egy csipetnyi jókedvvel fűszerezve.
Ne hagyd ki! ;)
Flashmob
Sokan szeretik a meglepetéseket. Ha van kedved egy spontán meglepi létrehozásában részt venni, töltsd a szabadidőd Mátyás Amyval és Eduval. Adva kapsz!
Free Hug
Free Hugs - Avagy mindig jól esik egy ölelés. Tudtad, hogy "Az egyszerű túléléshez napi négy ölelésre van szükségünk. Nyolc ölelésre van szükségünk a szinten tartáshoz. A fejlődéshez napi 12 ölelés kell."
(Virginia Satir)
Back
Next