Műhelyek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A keresztem
Keresztjeink. Vajon minden szenvedés kereszthordozás? Vagy csak azok a szenvedések, amelyek Krisztusért, a hitünk miatt érnek minket? Mi a céljuk? Személyre szabottak vagy véletlenszerűek? Hogyan hordozzuk? Egyedül vagy mások is segíthetnek? És mi van akkor, amikor már nem bírjuk? Ha téged is foglalkoztatnak ezek a kérdések, akkor itt a helyed. Ebben a műhelyben valódi kereszt-kérdésekről lesz szó.
Ilyés Tamás
Dönts!
Minden nap döntések elé állít bennünket, ezek kényszerében éljük az életünket. És mindegyik nagyon nehéz - legyen szó akár kisebb horderejű, akár az egész életünkre kiható döntésekről.
Azt mondja Isten a letelepülésre, új élet kezdésére készülő népének: válaszd az életet! Döntéshelyzetbe hozza őket: választhattok.
Valami ilyesféle döntéshelyzet az, ami a hívő keresztyén ifjak életét meghatározza: választani az élet és az Élet között. Felnőttek vagyunk, Isten így kezel, választhatunk: melyik iskola, melyik stílus, melyik társ?
De épp annyira könnyű ezt eldönteni? Nem könnyű, Isten mellett élve sem, helyes döntést hozni.
Mit kezdjünk hát döntéseinkkel?
Erre keressük a választ elcsendesedésben, játékok, interaktív feladatok segítségével a műhely során! Várlak szeretettel!
Varga Botond
Ideje van a harcnak
Miért vannak harcok a keresztyén életben? És mi lesz a következménye, ha megspóroljuk ezeket?
Milyen áldások fakadnak számunkra abból, ha vállaljuk a harcot?
Mire van szükségünk, hogy sikeresen vívhassuk meg harcainkat?
Sikó Csaba
Identitásom Krisztusban
Ki vagyok én? Gazdátlan árva, vagy pedig Isten gyermeke? Mit mond erről Isten? Mit jelent számomra az, hogy „Jézus Krisztus tulajdona vagyok”?
A Krisztushoz való tartozás örömét szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek, illetve a fiúság-tudatot kívánjuk erősíteni azokban, akik megfáradtak Krisztus követésében.
Keresztúri Sándor Zsolt
Időt a  gyülekezetre
Dobai Zoltán
Meg vagyok győződve, hogy sok hívő fiatal vágyik mások társaságára. Ezt a vágyat Isten kódolta belénk.
Közösségre teremtettünk. Hemingway mondta: „így vagy úgy, egy embernek önmagában semmi esélye nincs!”
Neked is van helyed és feladatod a gyülekezetedben. Isten téged is használni akar, szolgálatra hív!
Az a szolgálat, amelyre Jézus elhív, az nem alantas tevékenység, megalázó dolog, hanem kiváltság, ajándék és megtiszteltetés. Nem fakultatív foglalkozás, hanem az életünk középpontja.
A Krisztus elhívása szolgálatra való elhívás! Aktív, másokat építő élet. Mindezt Isten dicsőségére!
Ha többet akarsz tudni arról, hogy mit jelent gyülekezethez tartozni, Istennek szolgálni, építeni egymást, akkor várlak szeretettel ebbe a műhelybe!
Időt a családra!
Úgy javíthatok meg valamit, ha tudom, mi a jó. Ez mindenben működik. Ha tudom, hogyan kell kinézzen egy autó belső és külső tere annak érdekében, hogy hibátlanul működjön, akkor észreveszem a hibát is, mikor ránézek. Ha tudom, hogyan néz ki egy hatékony vezetés, mikor ránézek a valódira, tudom, hol lehetne javítani.
Mindegyikünk részese egy családnak, ami sokszor talán nem úgy működik, ahogy mi azt elvárnánk. De akkor hol a hiba? A mi elvárásainkban? Vagy valahol máshol?
Isten ajándékba adta családunkat, tökéletes alapot kaptunk hozzá. Mi az? Milyen az Isten szerinti család? Mi vagyok és miként vagyok a családomban? És Isten nagy családjában?
Lehet, hogy felmerültek már benned is efféle kérdések. Jöjj hát - keressünk válaszokat rá!
Nagy Attila
Ima!? Miért? Mikor? Mire? 
Az imádság az ember létszükséglete. Sokféleképpen van jelen az életünkben. Imádkozunk félszavakban és hosszan, közösségben és egyedül, hangosan és magunkban. E tevékenység során az elmélyült, magunkba forduló istenkeresésről lesz szó. Megtanuljuk, hogyan szólítsuk meg Istent szavak nélkül. Mit is jelent a szemlélődő imádság és milyen a bibliai meditáció, vagyis egy bibliai történet eljátszása képzeletünk színpadán. Gyökössy Endre szerint az ilyen elmélyült belső lelki istenélmény feltételei a csend, az egyedüllét és a lazítottság. Ezekről is szó lesz. Szeretettel várunk!
Máthé Róbert
Megvan az ideje a dicsőítésnek
„Áldom szent neved a mézzel folyó földeken …. Áldom szent neved a szenvedések útján is.”
Gyakori mondat dicsőítések kezdetekor: „Álljunk fel és dicsőítsük az Urat.” Mi van, ha épp nem tudom? Miért nem tudom? Mitől függ, hogy tudom-e vagy sem? Mikor van a dicsőítés ideje? Csak a jó napjainkban? Csak a rossz napjainkban?
Megvan az ideje a dicsőítésnek.
Biztos?
Vékony Roland
Mikor vagyok nő?
Honnan tudom, hogy nővé váltam? Melyek a nőiségem velejárói? Hogyan élem meg nőiségemet? Tisztában vagyok a női szerepekkel? ...?
Többszörös lánytáboros szervezéseimből megtanultam, hogy egyediek vagyunk, így megnyilvánulási módjaink is különböznek. Volt lehetőségem több korosztályhoz, kultúrához tartozó lányokkal/nőkkel együtt dolgozni, és ezeket a lehetőségeket Isten rendkívüli ajándékaiként éltem meg. Meggyőződésem, hogy sokat tanulhatunk egymástól, ha együtt feszegetjük kérdéseinket, együtt keressük rájuk a választ a műhely keretén belül. Várlak szeretettel!
Szigeti Szidi
Bölcsesség kezdete...
„Bölcsesség kezdete az Úrnak félelme” Zsolt. 111:10
A bölcsesség elengedhetetlen az élethez. Sokszor nem elég okosnak lenni, hanem bölcsnek kell lenni. Vajon aki okos, az bölcs is? Melyik iskolában sajátíthatom el a bölcsességet?
Jobb Domokos
Mikor vagyok férfi?!
A legtöbben azt gondoljuk, ha mar elértünk egy bizonyos kort, férfiak vagyunk. Ha bizonyos termékeket fogyasztunk, férfiak vagyunk. Ha végigcsinálunk kemény dolgokat, férfiak vagyunk. De mit jelent férfinak lenni a Biblia tükrében? Hogyan érhetek férfivá?
Katona Zsolt
Nincs időd?! Szakíts!!!
Az igazán fontos dolgokra időt kell szakítani, mert könnyen elveheti az időmet más, kevésbé fontos dolog. Tudni kell, hogyan töltsük meg életünket tartalommal, és ehhez idő kell!
Fülöp Tamás
Back
Next