További előadók

Lőrincz János

     Nevem Lőrincz János. Isten megajándékozott feleséggel és négy gyerekkel, akik már felnőtt korúak. Harminc három éve szolgálom Isten országát református lelkipásztorként. Tizenkilencedik éve vagyunk családommal együtt a marosvásárhelyi Kövesdombi Gyülekezetben.
      Bibliai hősöm József, aki minden körülmény között hűséges maradt Istenhez, és egy pogány világban is tudta szolgálni őt. Van két közelebbi is, ezek a szüleim: édesapám, aki törékeny egészsége ellenére is vállalta a börtönt, és ragaszkodott hitéhez; édesanyám, aki töretlen hittel és reménységgel nevelt minket, amíg apánk hat és fél évet börtönben ült a kommunista börtönökben.

     A marosvásárhelyi Kövesdombi Református Gyülekezet a tíz vásárhelyi gyülekezet között a legfiatalabb, húsz éves. A gyülekezet lélekszáma  2500. Sok kiscsoport működik a gyülekezetben, sok aktív munkatárssal. Együtt szolgálunk, hogy minél több ember megismerje az élő Jézus Krisztust. Három ifjúsági csoport is működik a Kövesdombon.

 

Dénes Katinka

    Dénes Katinka vagyok, református lelkész, két gyerek édesanyja, Dénes Előd lelkipásztor felesége. A keresztyénség megélésével kapcsolatos kérdés mindig zavarba hoz, mert olyan, mintha a levegővételről kérdeznétek. Természetes és mindent meghatároz. : munkámat, a gyermeknevelést, a kapcsolataimat, az időbeosztásomat, a beszédemet, a fontossági sorrendet az életemben. Krisztus élő, mindennapokat meghatározó, ugyanakkor az abszolút szentség sz életemben. A valódi dolgokat szeretem, az igazat, még akkor is, ha fájdalmat jelent, Krisztus ez a valóság. Az én generációm nem nőtt fel szuperhősökkel, a gyermekeim életében sem jelentkezett még ez a szindróma, de elbeszélgettem a konfirmálóimmal. Kevés kivétellel azért szeretik a szuperhősőket, mert vágynak a csodára és az igazságra, a jó dolgokra. Miután lebontottuk a ruhát, a látványosságokat, egészen könnyen szóbakerült Krisztus...